Οι κολοκύθες, τα μανιτάρια και τα κάστανα περιγράφουν με τον πιο νόστιμο τρόπο το φθινόπωρο.
Τα κάστανα συνδυάζονται με κρέατα και πουλερικά, ταιριάζουν με τις πατάτες και το κρεμμύδι, ενώ στη ζαχαροπλαστική παντρεύονται με όλων των ειδών τα υλικά, όπως ζύμες, φρούτα, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.
Όσο αφορά τα μανιτάρια, στην αγορά θα βρούμε τα καλλιεργούμενα λευκά, τα πορτομπέλο, τα πλευρώτους και τις λεντινούλες. Ταιριάζουν πολύ με σκόρδο, κρεμμύδι, κρασί, λεμόνι, δεντρολίβανο και θυμάρι.
Οι κολοκύθες που βρίσκουμε στην ελληνική αγορά είναι συνήθως δύο ειδών, η μεγάλη στρογγυλή κολοκύθα με το έντονο πορτοκαλί χρώμα, και η πιο μικρή με το πιο απαλό χρώμα, με πιο λεπτό λαιμό και πιο φαρδιά βάση. Το σχήμα της θυμίζει τεράστιο αχλάδι και είναι πιο γνωστή ως κολοκύθα βουτυράτη (butternut squash).
Για να καθαρίσουμε μια κολοκύθα θα την κόψουμε στη μέση με κοφτερό μαχαίρι, θα αφαιρέσουμε με ένα κουτάλι τους σπόρους και τις ίνες, θα την κόψουμε σε φέτες και θα την ξεφλουδίσουμε. Στα σουπερμάρκετ μπορούμε να βρούμε ολόκληρα κομμάτια καθαρισμένης κολοκύθας ή κομμένα σε μικρούς κύβους.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε Μανιταρόπιτα σε σφολιάτα, Τάρτα κολοκύθας με σπανάκι και μπλε τυρί, Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με κάστανα και χυμό ροδιού, Κριθαρότο με μανιτάρια, Τούρτα με κάστανο και ανθότυρο, και Κέικ με κολοκύθα και επικάλυψη τυριού.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Αλμυρές και γλυκές συνταγές με κολοκύθες, κάστανα και μανιτάρια

Οι κολοκύθες, τα μανιτάρια και τα κάστανα περιγράφουν με τον πιο νόστιμο τρόπο το φθινόπωρο.
Τα κάστανα συνδυάζονται με κρέατα και πουλερικά, ταιριάζουν με τις πατάτες και το κρεμμύδι, ενώ στη ζαχαροπλαστική παντρεύονται με όλων των ειδών τα υλικά, όπως ζύμες, φρούτα, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.
Όσο αφορά τα μανιτάρια, στην αγορά θα βρούμε τα καλλιεργούμενα λευκά, τα πορτομπέλο, τα πλευρώτους και τις λεντινούλες. Ταιριάζουν πολύ με σκόρδο, κρεμμύδι, κρασί, λεμόνι, δεντρολίβανο και θυμάρι.
Οι κολοκύθες που βρίσκουμε στην ελληνική αγορά είναι συνήθως δύο ειδών, η μεγάλη στρογγυλή κολοκύθα με το έντονο πορτοκαλί χρώμα, και η πιο μικρή με το πιο απαλό χρώμα, με πιο λεπτό λαιμό και πιο φαρδιά βάση. Το σχήμα της θυμίζει τεράστιο αχλάδι και είναι πιο γνωστή ως κολοκύθα βουτυράτη (butternut squash).
Για να καθαρίσουμε μια κολοκύθα θα την κόψουμε στη μέση με κοφτερό μαχαίρι, θα αφαιρέσουμε με ένα κουτάλι τους σπόρους και τις ίνες, θα την κόψουμε σε φέτες και θα την ξεφλουδίσουμε. Στα σουπερμάρκετ μπορούμε να βρούμε ολόκληρα κομμάτια καθαρισμένης κολοκύθας ή κομμένα σε μικρούς κύβους.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε Μανιταρόπιτα σε σφολιάτα, Τάρτα κολοκύθας με σπανάκι και μπλε τυρί, Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με κάστανα και χυμό ροδιού, Κριθαρότο με μανιτάρια, Τούρτα με κάστανο και ανθότυρο, και Κέικ με κολοκύθα και επικάλυψη τυριού.