Γεννήθηκα στις ΗΠΑ, στο Lawrence της Μασαχουσέτης και κατάγομαι από τη νησί της Σάμου. Σπούδασα στην Αθήνα, στη σχολή Alpine Center, όπου κυρίως εκπαιδεύτηκα στις ελβετικές αξίες για τη μαγειρική Τέχνη και την εστίαση.

Αρχικά δούλεψα στο ξενοδοχείο “Grace Hotel” της Μυκόνου έχοντας μια καθημερινή πρόκληση για τον κοσμοπολιτισμό του νησιού. Τα ταξίδια εμπειριών και προορισμών συνεχίστηκαν με καθοριστικό σταθμό για την εξέλιξή μου το San Sebastian της Ισπανίας και ειδικότερα το εστιατόριο “Martín Berasategui” με παγκόσμια κατάταξη το 2011 την 29η θέση και τρία αστέρια Michelin. Έμεινα εκεί ενάμιση περίπου χρόνο και μετά συνέχισα στην Τενερίφη και το εστιατόριο του πεντάστερου ξενοδοχείου “The Ritz-Carlton, Abama”. Τελικός σταθμός των γαστρονομικών μου αναζητήσεων το διάσημο -και βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin- ιαπωνικό εστιατόριο “Kabuki Wellington” πάλι στην Ισπανία, συγκεκριμένα στη Μαδρίτη. Το ιαπωνικό φαγητό, ως βρώσιμη εμπειρία και κουλτούρα, ήταν κάτι που με κέρδισε τόσο για τη δεξιοτεχνία που απαιτεί όσο και γιατί ήταν κοντά στις δικές μου “καθαρές” διατροφικές συνήθειες.

Επιστρέφοντας, δούλεψα στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας αρκετές μικρές κουζίνες και μετατρέποντας τη γνώση που είχα αποκομίσει από το εξωτερικό σε πράξη και προσωπική εξέλιξη. Το 2017 συμμετείχα στο τηλεοπτικό παιχνίδι MasterChef όπου και βγήκα νικητής.

Αυτή την περίοδο μαγειρεύω 5 φορές την εβδομάδα στην πρωινή εκπομπή του Star “Στη φωλιά των Κου Κου” με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη για 2η σεζόν, αλλά παράλληλα δραστηριοποιούμαι σε διάφορους τομείς επιχειρηματικά. Επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου είναι πάντα το φαγητό, η μαγειρική και το wellness γενικότερα, ενώ στόχος μου μια ζωή γεμάτη υγεία, επιδόσεις και απόλαυση. Λόγω περιορισμένου χρόνου δεν βρίσκομαι ακόμα σε εστιατορική κουζίνα, όμως, σύντομα θα με δείτε και σε αυτό το πόστο… Πρόσφατα κυκλοφόρησα τη σειρά μπαχαρικών Flavorits, ένα project που στόχο έχει να απογειώσει τη γευστική εμπειρία του χρήστη με 1 μόνο κίνηση.

Από τον Ιούλιο του 2019 συνεργάζομαι με το olivemagazine.gr για να μοιράζομαι μαζί σας εμπειρίες, tips αλλά και νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα κάνετε εύκολα στο σπίτι.

Περισσότερα: www.lambrosvakiaros.com * www.flavorits.com
instagram: @iamvakiaros